'Gastro' is afgeleid van het Griekse 'gastèr' (γαστηρ) dat 'maag' betekent. Op Gastro-maatjes vind je allerlei informatie rondom ernstige maagproblemen; van de oorzaken tot de gevolgen.

Onderdeel van Stichting Stomaatje

Gastro-maatjes is een onderdeel van Stichting Stomaatje, welke een paraplu vormt voor vele initiatieven. We merkten dat er steeds meer mensen op ons vroegere forum actief werden met ernstige maagproblemen en zelfs met een voedingsstoma of een techniek als TPV voeding. We vonden het tijd voor een specifieke website op dit gebied!

Mail!

Indien je nog een onderwerp mist, laat het ons vooral weten. Ook zoeken we ervaringsverhalen. En zoek je lotgenotencontact? Neem dan vooral even een kijkje op onze Facebookgroep!

Stomaatje Zwemdag
Activiteiten
Stomaatje Zwemdag
Al vanaf 2007 huren we jaarlijks een zwembad af voor stomadragers en hun directe omgeving, waar mensen met een stoma in alle privacy omringd door vrienden, familie en lotgenoten de stap in het water kunnen wagen. Of ze komen voor de gezelligheid en een luisterend oor.
Neem een kijkje in onze webshop!
Design your stoma
Neem een kijkje in onze webshop!
Design Your Stoma is een vrijwilligersinitiatief van Stichting Stomaatje en biedt exclusieve maatwerk en niet-maatwerk producten voor stomadragers. Een verlengstuk van je lingerie of badkleding. Comfortabel, sexy, praktisch, ondersteunend of stoer!
Wat wij doen
Stichting Stomaatje
Wat wij doen
Stichting Stomaatje is een non-profit organisatie die volledig draait op vrijwilligers. We zijn er voor de stomadrager, maar ook hun naasten en professionals kunnen bij ons terecht. We bieden uitgebreide informatie van alle ins en outs rondom een stoma, zijn een platform van lotgenotencontact en informatie uitwisseling en ontplooien nieuwe initiatieven die het hebben van een stoma draaglijker maken. We zijn dé ontbrekende schakel tussen stomadrager (en achterban) en professional.
Blog van stomadragers
Ervaringen
Blog van stomadragers
Onze oprichtster Eliene blogt over het dagelijkse leven met haar stoma, van lekkages en sporten tot de meest gestelde vragen van haar omgeving. Ook lees je hier in de toekomst blogs van andere stomadragers.
Ontvang een sleutelhanger
Steun ons
Ontvang een sleutelhanger
Steun jij ons ook? Om de stichting te waarborgen en te kunnen laten groeien zoeken we mensen en bedrijven die ons willen steunen. In natura, financieel en met raad en daad. Zo kunnen we onze informatie uitbreiden, websites optimaliseren en nieuwe initiatieven ontplooien.
Knuffels met stoma
Bij ons te bestellen
Knuffels met stoma
Wij verkopen via onze webshop Design Your Stoma diverse poppen en knuffels met een stoma. Kinderen kunnen zo vertrouwd worden gemaakt met een stoma.
Autobiografie Ik leef!
Onze boeken
Autobiografie Ik leef!
Als veertienjarig meisje wordt Eliene Roelse (1981) ziek en er volgt een lange zoektocht naar wat haar mankeert. Zonder enige gene vertelt ze in dit boek over de banketbakkersopleiding, die leuke zaalarts en het concert waar ze helemaal vooraan stond, maar ook over haar onzekerheden, te weinig lepels, vervelende onderzoeken door artsen in witte jassen en uiteindelijk een spannende operatie. Ze blijft positief en vecht voor een gezonde toekomst. Zelfs als ze alles om haar heen verliest. Op haar 22ste krijgt ze na jaren ziekte een stoma en dat ziet ze als een tweede kans. Eliene is de oprichtster van Stichting Stomaatje, dat werkt aan een positief beeld rondom stoma’s en initiatieven stimuleert die het leven van mensen met een stoma leuker maakt. “Ik Leef!” is haar debuut.
Stomamateriaal over
Onze websites
Stomamateriaal over
Deze website is ontwikkeld voor en door stomadragers en hun omgeving. Het is een marktplaats om je ongebruikte stomamateriaal uit te wisselen met andere stomadragers of een goed doel. Ook vind je er informatie rondom verspilling en bespaartips.
Buikspieroefeningen
Handig
Buikspieroefeningen
We hebben een serie buikspieroefeningen ontwikkeld voor stomadragers; zowel voor als je net een stoma hebt gekregen als voor zodra je voldoende hersteld bent.
Onze folders en Flyers
Gratis aan te vragen
Onze folders en Flyers
Je kunt bij ons flyers bestellen van onze diverse websites, met een antwoordnummer sturen we ze gratis toe.
Onze besloten Facebookgroep
Lotgenotencontact
Onze besloten Facebookgroep
Onze besloten Stomaatje Faceboekgroep wat met een dagelijks groeiend ledenaantal een geliefde plek is voor lotgenotencontact en informatie uitwisseling.
Vol ervaringsverhalen en tips
Onze boeken
Vol ervaringsverhalen en tips
We hebben inmiddels twee boeken uitgegeven: “Relatie en seksualiteit met een stoma” en “Reizen en onderweg met een stoma”. Ervaringsverhalen van stomadragers en hun naasten, aangevuld met praktische informatie.
Meld je aan
Ervaringsdeskundige voor scholing
Meld je aan
Bent u docent op een opleidingsinstituut en zoekt u een ervaringsdeskundige voor een gastles? Dan bent u bij ons op het goede adres! Wij helpen u graag aan ervaringsdeskundigen vanuit onze grote achterban en kunnen een oproep plaatsen op ons forum en social media. Ook ervaringsdeskundigen die zich willen aanmelden voor onze database zijn welkom, of die reageren op een oproep via onze social media.
Onze ambassadeurs
Professionals
Onze ambassadeurs
Professionals Wij hebben iedere pagina na laten kijken door een professional. Een professional die feeling heeft met het onderwerp op die betreffende pagina. Een onderwerp in zijn of haar vakgebied. Het is onze informatie en onze tekst met onze schrijfwijze, maar er is met een professionele blik naar gekeken waardoor elk klein foutje, onduidelijkheid of iets wat mist eruit is gehaald of is aangevuld (en indien er iemand nog een onjuistheid tegenkomt horen we dit natuurlijk graag!).
Gastro-maatjes
Onze websites
Gastro-maatjes
Van de oorzaken tot de gevolgen. Informatie rondom maagklachten, operatie en medicatie, sondevoeding en een voedingsstoma. En wat doet het psychisch met je als je niet kunt eten?
Investeer in de toekomst van de stomadrager!
Steun ons
Investeer in de toekomst van de stomadrager!
Wij zoeken bedrijven en organisaties die Stichting Stomaatje willen sponsoren. Met sponsors bedoelen we mensen, bedrijven of organisaties die een bepaald bedrag per jaar of een dienst in natura aan ons willen sponsoren. Sponsoring kenmerkt zich door het doen van een 'tegenprestatie', bijvoorbeeld een naamsvermelding op de website. Al zeggen wij liever: we willen niet dat u sponsort, maar investeert in de toekomst van de stomadrager!
Onze vrijwilligers zijn onmisbaar
Het Stomaatje team
Onze vrijwilligers zijn onmisbaar
Zonder vrijwilligers geen Stomaatje! Zie hieronder onze trots, de mensen die Stichting Stomaatje vol enthousiasme helpen.
Doneer je ervaringen
Ervaringen
Doneer je ervaringen
Zou jij je ervaringen willen delen voor de website? Vul dan vooral het formulier in, dan ontvang je een vragenlijst waar je in eigen woorden je ervaringen op kunt schrijven. Dit plaatsen we op de website bij het bijbehorende onderwerp. Alvast bedankt!

Stomaatje heeft nieuw keurmerk DonateursBelangen

Met het ondertekenen van de donateursbelofte beloven we dat we de 10 onderdelen naleven die Donateursbelangen belangrijk vindt. Het keurmerk geeft aan dat wij op een eerlijke, open, transparante en respectvolle manier geld inzamelen.
Stomaatje poppen

Stichting Stomaatje heeft al een knuffelkonijn met stoma in het assortiment. Vanaf nu is er ook een pop met stoma en mini zakje via de webshop Design Your Stoma te bestellen.
Stoma noodopslag

Vanaf nu zal Stichting Stomaatje ook een "stoma noodopslag" in het netwerk vormen van de Duitse BeutelTieren. Zij bestaan sinds 2015. De vzw "Beuteltier Netzwerk eV" werd opgericht om een netwerk van opslagplaatsen te vormen van adressen die noodvoorraden aanleggen voor lotgenoten en om verspilling tegen te gaan.

Sponsors

AllweCare Basko Healthcare B.Braun ConvaTec Dansac Eakin EuroTec Hollister

Hoogland Medical Marlen Mathot Mediq MediReva  

Nieuwsbrief

Contact

Stichting Stomaatje
Kievit 8
2861ST Bergambacht
info@stomaatje.nl